Ето къде стоят двамата кандидати за големи партии

Ето къде стоят двамата кандидати за големи партии

Тази година сме хвърлили око на някои нови мобилни скутери от WHILL и iLiving, както и интелигентна везна (Zibrio), постелка за баня (Mateo) и обувка (FootWARE), която записва информация за баланса и стойката.

Предаване на телемедицината в ръцете на потребителите

Достъпът до здравеопазване остава основен проблем за милиони американци, особено тези, които живеят в селските райони. Но това се променя благодарение на най -новите постижения в телемедицината, които вече не са само посещения на лекар чрез видеоконферентна връзка в интернет. Ръчни устройства като MedWand, които записват жизнените показатели на пациента чрез множество диагностични инструменти, включително термометър и стетоскоп, вече могат да предоставят на лекарите здравни данни в реално време, за да направят посещенията на отдалечен лекар реалност.

Виртуална реалност за реално управление на болката

Използването на технологията за виртуална реалност (VR) в здравеопазването се разширява бързо, като експертите прогнозират, че пазарът ще достигне 30 милиарда долара в рамките на шест години. Компании като AppliedVR използват технологията, за да помогнат на болничните пациенти да обучат мозъка си да управляват остра и хронична болка, свързана с различни здравословни състояния. Наскоро компанията обяви партньорство с Националния институт по рака, за да проучи как VR може да помогне на пациентите с рак да се справят с тревожността. Други компании, като Reducept, предлагат обучение и обучение за болки във виртуалната реалност чрез приложение за слушалките Oculus Go VR.

Повече начини да се оправите и да се почувствате по -добре у дома

Във фитнеса новите технологии за 2020 г. ни дават повече възможности от всякога, когато става въпрос за тренировки у дома. Огледалата за цяло тяло също са екрани (MIRROR), на които потребителите могат да предават поточно на живо или по заявка в бутиков стил фитнес класове или лични тренировки. Интелигентна постелка за йога (YogiFi) ви дава обратна връзка за вашата практика, където и да решите да го направите. А новите инструменти за възстановяване на мускулите ви дават възможност да бъдете собствена масажистка (Hypervolt).

В свят, в който всички се очаква да сме включени и достъпни денонощно, отнемането на част от времето за презареждане е от съществено значение. Докато масажен стол на стойност 5 000 долара може да не е в обсега на всеки, подобряващият кръвообращението масажор за крака (truMedic) може просто да бъде.

Притурки, които да ви помогнат да спите по -интелигентно

Технологията все още не може да спи за вас, нито може да ви осигури достатъчно сън, ако не отделяте часовете за почивка. Но приспособленията за сън могат да ви помогнат да заспите по -бързо, да спите по -дълго и да установите режим на здравословен сън, ако се използват по правилния начин. Технологията за сън-от приложения до регулиращи температурата подматраци и интелигентна завивка (Smartduvet)-може да играе ключова роля за установяване на здравословна хигиена на съня.

Техника за сексуално здраве за жени

Миналогодишният спор около Ose (хендсфри вибратор, създаден за стимулиране на клитора, спечелил награда за новатор, само за да бъде отменен, тъй като според съобщенията не е „в съответствие с образа на CTA“ и след това възстановен) засили важен разговор за удоволствието като решаваща част от сексуалното здраве и благосъстояние на жените.

Преди няколко месеца CTA обяви, че CES 2020 ще включва пробни сексуални продукти, базирани на технологии, и ще видим за първи път секс технологии, фокусирани върху жените.

Практически инструменти за здравословен начин на живот

Технологиите могат да помогнат да направят живота на хората, живеещи с хронични заболявания, по -удобни и удобни; и много от най -новите инструменти, като приложението Pivot за спиране на тютюнопушенето, позволяват на повече хора да водят по -здравословен живот.

Според Националния съвет по стареене около 92 % от възрастните хора имат поне едно хронично заболяване, а 77 % имат поне две. Иноваторите в областта на здравните технологии работят за подобряване на живота на възрастните хора, живеещи с хронични заболявания и увреждания с пробивни приспособления, включително организатор на хапчета у дома и проследяващо здравето (Pillo Health) и инструменти за подобряване на ролята на болногледача (CarePredict).

Нови начини за наблюдение и управление на кардио здравето

Дигиталните технологии продължават да се развиват, предлагайки на хората нови начини за управление и наблюдение на сърдечно -съдови заболявания.

Видеоигра за виртуална реалност на Evolv Rehabilitation Technologies помага на оцелелите от инсулт да възстановят физическата си координация по забавен и ангажиращ начин. Нов апарат за измерване на кръвно налягане от Withings, наречен BPM Core, проследява кръвното налягане, записва сърдечния ритъм и активност с помощта на вградена електрокардиограма и открива сърдечни аномалии с помощта на цифров стетоскоп. А ново приложение (HeartTrends) предоставя алтернатива на стрес тест, като записва 20 минути сърдечна дейност, докато изпълнявате ежедневни задачи.

Смел нов свят на генетично тестване

Технологията за ДНК тестване е в челните редици на науката и здравеопазването – и има основателна причина.

Един прост тампон от слюнка може да ви информира за всичко – от грима на чревната ви микробиома до наследствения риск от рак, позволявайки на потребителите да контролират пряко здравето си. Например, една компания използва ДНК тестване у дома, за да направи лични препоръки за пазаруване на хранителни стоки (DnaNudge), докато друга използва ДНК за персонализиране https://harmoniqhealth.com/bg/bioretin/ на фитнес и терапия (Orig3n).

Новото мислене на Tech за подобряване на психичното здраве

Потапящите медитационни технологии придават нов смисъл на древната практика на внимателност.

Високотехнологичните носими устройства и стимулаторите на виртуалната реалност имат за цел да подобрят качеството на медитацията и психичното здраве. Тези устройства включват носене, което следи вниманието, за да ви помогне да постигнете оптимален сън (Smartdhyana), маска за очи, която използва термична медитация, за да противодейства на вредното въздействие на екраните върху психическото благосъстояние (UmayCare), и стимулатор на блуждаещ нерв (Salustim), който може да бъде полезно при лечение на депресия и хронични заболявания.

Инструменти и формули за правилно третиране на кожата

Представете си, ако можете да пропуснете някои посещения при вашия дерматолог или естетик и да имате малко повече контрол върху режима си против стареене-и да спестите малко пари в същото време. Предстоят през 2020 г. инструменти „Направи си сам“, които ви позволяват да премахвате възрастовите петна с помощта на ръчно устройство (Opté) и дори да администрирате формули, смесени по поръчка, направени само за вас.

Не забравяйте да проверите EverydayHealth. com за последните новини и блогове на живо от CES.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в здравословния начин на живот

Холистичен поглед върху благосъстоянието и здравната грамотност

Главният медицински редактор на Everyday Health Arefa Cassoobhoy, MD, MPH, очертава пътя към „точна и практична“ медицинска информация.

От Аби Елин, 26 април 2021 г.

Вашият град ли е един от най -здравите (или нездравословни) в САЩ?

Ново проучване класира близо 200 места въз основа на здравеопазване, храна, фитнес и COVID-19.

От Беки Ъпъм, 9 февруари 2021 г.

CES 2021: Може ли виртуалната медицина да помогне за намаляване на различията в здравеопазването?

Експерти по здравни технологии се събраха на тазгодишното изложение за потребителска електроника, за да обсъдят как технологията може да предложи път към справедливо здравеопазване. . .

От Дон Рауф, 15 януари 2021 г.

CES 2021: Телемедицината е възхвалявана като история на успеха в здравеопазването през 2020 г.

Експертите по здравни технологии на изложението за потребителска електроника през 2021 г. разказаха начините, по които телемедицината подобри грижите за пациентите през последната година.

От Дон Рауф, 14 януари 2021 г.

Център за здраве и уелнес на CES 2021 с нови устройства за физическа терапия у дома, подобрен слух, мониторинг на кръвната глюкоза и др.

Многобройни устройства, представени на CES 2021, отразяват здравните нужди, изведени на преден план от пандемията COVID-19, включително преносим пречиствател на въздуха, а. . .

От Everyday Health Editors, 13 януари 2021 г.

CES 2021: Какво е бъдещето след пандемията за телездравето и цифровите здравни технологии?

Експертите по здравни технологии преразглеждат иновациите, които са помогнали на потребителите да поддържат благосъстоянието си по време на пандемията и как могат да продължат. . .

От Дон Рауф, 13 януари 2021 г.

CES 2021 разкрива най-доброто в здравните технологии, самообслужването, домашното здраве, дистанционното наблюдение и др

Тъй като пандемията от COVID-19 все още бушува, CES 2021 става изцяло дигитален, подчертавайки необходимостта повече от всякога от технологии, които ни пазят и свързват. nbsp. . .

От Everyday Health Editors, 12 януари 2021 г.

Черните, латино и местните общности са най -силно засегнати от топлинните вълни

Здравето, икономиката и справедливостта на квартала влизат в игра.

От Кейтлин Съливан, 8 октомври 2020 г.

Тръмп срещу Байдън: На ​​кого вярвате със здравето си?

Предстоящите президентски избори ще окажат дълбоко въздействие върху здравето на всички американци. Ето къде стоят двамата кандидати за големи партии.

От Салма Абделнур Гилман, 18 август 2020 г.

Може ли да спестите пари от лекарствата си с рецепта?

Тествайте знанията си за начините за спестяване на лекарства с рецепта и вижте дали извличате максимума от тях. Колкото повече знаете, толкова повече можете да спестите. . .

От Debra Fulghum Bruce, PhDA 8 април 2019 г. “

Генетично по -високите нива на тестостерон могат да означават повишен риск за здравето. iStock (2)

Има много противоречия в медицинската и научната общност относно ефикасността на тестостероновите добавки за мъже и жени. Докато тестостеронът, мъжкият полов хормон, е доказано ефективен при подобряване на сексуалната функция (в случаите на ниско либидо и еректилна дисфункция) при мъжете, твърденията, че той може да подобри жизнеността и когнитивните функции са схематични.

Неотдавнашен международен консенсус доведе до публикуване на позиция, в която се казва, че жените не трябва да използват тестостерон за никакви състояния, различни от постменопаузалното ниско сексуално желание и дори тогава дозите трябва да се поддържат ниски, а пациентите трябва да бъдат постоянно наблюдавани от техните лекари.

Изследване, публикувано на 10 февруари 2020 г., издание на Nature Medicine (и ръководено от изследователи от Епидемиологичното звено на Съвета по медицински изследвания в Университета в Кеймбридж и Университета в Ексетър), разглежда друг ъгъл: въздействието на генетично високия тестостерон върху риск от някои заболявания при мъжете и жените.

Свързани: 9 естествени ускорители на тестостерон

Естествено високите нива на тестостерон са свързани с рисковете от заболяване при мъжете спрямо жените

Изследователският екип използва проучвания за асоцииране в целия геном (GWAS) на 425 097 британци и след това използва това, което се нарича менделска рандомизация, която разглежда генетичните различия, за да установи дали връзките между генетично по-високите нива на тестостерон и болестта са причинно-следствени, а не корелативни. Резултати:

При жените по -високият тестостерон увеличава риска от диабет тип 2 с 37 %, а синдромът на поликистозните яйчници (PCOS) с 51 %. При мъжете по -високите нива на тестостерон намаляват риска от диабет тип 2 с 14 %. По -високите нива на тестостерон увеличават риска от рак на гърдата и рак на ендометриума при жените и рак на простатата при мъжете.

Свързани: Тестостерон и здраве на мъжете

Констатации Допълнително разбиране за рисковете от генетично високия тестостерон

При обявяването на проучването д -р Джон Пери, съвместен старши автор на доклада, от отдел за епидемиология на MRC в Университета в Кеймбридж, каза: „Нашите констатации, че генетично по -високите нива на тестостерон увеличават риска от СПКЯ при жените, са важни за разбирането на ролята на тестостерона в произхода на това често срещано разстройство, вместо просто да е следствие от това състояние.

По същия начин при мъжете терапиите за намаляване на тестостерона се използват широко за лечение на рак на простатата, но досега не беше сигурно дали по-ниските нива на тестостерон също предпазват от развитие на рак на простатата. Нашите констатации показват как генетичните техники като Менделова рандомизация са полезни за разбирането на рисковете и ползите от хормоналните терапии. “

Свързани: Затлъстяването влияе по различен начин на мъжете и жените, сочи проучването

Внимание: Значението на разделянето на половете

В съобщението за проучването д -р Катрин Рут, другият водещ автор от Университета в Ексетър, добави: “Нашите открития предоставят уникални прозрения за въздействието на тестостерона върху заболяванията. По -специално те подчертават важността да се разглеждат мъжете и жените поотделно в проучванията , тъй като видяхме противоположни ефекти за тестостерона върху диабета. Необходимо е повишено внимание при използването на нашите резултати, за да се оправдае употребата на тестостеронови добавки, докато можем да направим подобни изследвания на тестостерона с други заболявания, особено сърдечно -съдови заболявания. “

Свързани: Дивата история на женската хормонална терапия (HT)

Причините за връзката между тестостерона и болестта все още не са ясни

Когато д -р Пери беше помолен за хипотеза за връзката, той написа в имейл: „Изненадващо е, че същата молекула може да увеличи риска от [метаболитно] заболяване при жените, но да го намали при мъжете. [За асоциацията на рака], това потенциално може да се дължи на преобразуването на тестостерон в естроген надолу по веригата, което се извършва в тялото, което е добре известно, че подхранва растежа на тумора. На този етап всъщност нямаме ясна хипотеза защо е така, но това е нещо, което ще разгледаме, за да продължим напред. ”

Свързани: Тестостеронът и здравето на жените

Проучването поражда нови притеснения относно терапията с тестостерон

„Въз основа на тази информация това повдига въпроса за пациентите и лекарите, които трябва да бъдат предпазливи, когато приемат допълнителен тестостерон“, казва Робърт М. Маклийн, д -р, президент на Американския колеж по лекари и медицински директор в Североизточна медицинска група на Йейл Ню Хейвън Здравето в Кънектикът. „Ние просто не знаем това, което не знаем. Предишни данни не предполагат, че има увеличение на рака на простатата при мъже, приемащи тестостерон, но те са ограничени, малки проучвания. Това проучване не е категорично, но отваря пътя за по -нататъшни тестове. Хората не трябва да приемат тестостерон леко и със сигурност не без наблюдение, тъй като не знаем със сигурност за възможността за значителни вреди. ”

Свързани: Хормони и вашето здраве: Основно ръководство

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в здравословния начин на живот

Холистичен поглед върху благосъстоянието и здравната грамотност

Главният медицински редактор на Everyday Health Arefa Cassoobhoy, MD, MPH, очертава пътя към „точна и практична“ медицинска информация.

От Аби Елин, 26 април 2021 г.

Вашият град ли е един от най -здравите (или нездравословни) в САЩ?

Ново проучване класира близо 200 места въз основа на здравеопазване, храна, фитнес и COVID-19.

От Беки Ъпъм, 9 февруари 2021 г.

CES 2021: Може ли виртуалната медицина да помогне за намаляване на различията в здравеопазването?

Експерти по здравни технологии се събраха на тазгодишното изложение за потребителска електроника, за да обсъдят как технологията може да предложи път към справедливо здравеопазване. . .

От Дон Рауф, 15 януари 2021 г.

CES 2021: Телемедицината е възхвалявана като история на успеха в здравеопазването през 2020 г.

Експертите по здравни технологии на изложението за потребителска електроника през 2021 г. разказаха начините, по които телемедицината подобри грижите за пациентите през последната година.

От Дон Рауф, 14 януари 2021 г.

Център за здраве и уелнес на CES 2021 с нови устройства за физическа терапия у дома, подобрен слух, мониторинг на кръвната глюкоза и др.

Многобройни устройства, представени на CES 2021, отразяват здравните нужди, изведени на преден план от пандемията COVID-19, включително преносим пречиствател на въздуха, а. . .

От Everyday Health Editors, 13 януари 2021 г.

CES 2021: Какво е бъдещето след пандемията за телездравето и цифровите здравни технологии?

Експертите по здравни технологии преразглеждат иновациите, които са помогнали на потребителите да поддържат благосъстоянието си по време на пандемията и как могат да продължат. . .